Latest News

Get the latest news and updates

https://ikhwanews.com/wp-content/uploads/2021/08/IMG_4519.mov

Rakaman Skop Production untuk Rancangan Kopi-kopi di Ikhwan Delight Muar

MUAR, 22.03.2022
Sepuluh orang kaki tangan dari syarikat penerbitan televisyen dan filem Skop Productions Sdn Bhd yang diasaskan oleh Dato’ Yusof Haslam telah berkunjung ke Ikhwan Delights Muar di sini untuk menemuramah stafnya sebagai tetamu dalam rancangan Kopi-kopi.

Continue Reading
Featured

Ikhwan Maritime Jadi Nelayan Kerana Tuntutan Fardhu Kifayah

PASIR PUTEH, 19.03.2022.
Demi menunaikan tuntutan Fardhu Kifayah, Pengerusi Eksekutif GISBH, Tuan Nasiruddin Mohd Ali bukan sahaja telah membeli sebuah kapal nelayan laut dalam, dua buah kapal api, pukat malah menanggung kos baik pulih serta ‘up grade’ yang memakan belanja tidak kurang daripada RM1 juta di Tok Bali, Pasir Puteh, Kelantan tahun lalu.

Continue Reading
Featured

Wali Pitu Tokoh Pendakwah di Pulau Bali

Kalau di pulau Jawa terkenal dengan dakwah ‘Wali Sogo’ atau sembilan orang wali yang bertanggung jawab menyeru manusia beriman kepada Allah, di Bali pula terdapat ‘Wali Pitu’ atau tujuh orang wali yang berdakwah memperkenalkan Allah dan agama Islam kepada penduduk Bali.

Continue Reading
Featured

Staf GISBH Tioman bertemu dengan Yang di-Pertuan Agong

TIOMAN, 31.03.2022
Staf-staf GISBH Tioman telah berpeluang bertemu dengan Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Al-Sultan Abdullah ibni Almarhum Sultan Hj Ahmad di sini hari ini semasa berada di Pantai Bunut yang terletak di antara Berjaya Resort dan Kampung Paya.

Continue Reading
Featured

Rombongan Pengerusi Eksekutif GISBH Melawat Perkampungan Islam Pertama di Bali

DENPASAR, 24.03.2022.
Pengerusi Eksekutif GISBH, Tuan Nasiruddin Mohd Ali dan rombongan telah mengadakan lawatan ke Kampung Gegel yang merupakan perkampungan Islam pertama di Bali yang terletak di Kabupaten Klungkung, sekitar 60 kilometer arah timur Denpasar.
Dari kampung inilah Islam berkembang di pulau Bali.

Continue Reading
Featured

Pengerusi Eksekutif GISBH Melawat Syarikat Syarikat Pengeluar Ayam Parent Stock, PT Putera Perkasa Genetika

BOGOR, 29.03.2022.
Pengerusi Eksekutif GISBH dan rombongannya telah mengadakan lawatan ke syarikat pengeluar ayam Parent Stock, PT Putera Perkasa Genetika di Gunung Sindur, Bogor, di sini hari ini.

Continue Reading
Featured

PM singgah di Kafe GISBH dalam Pavilion Malaysia di EXPO Dubai

DUBAI, 30.03.2022
Perdana Menteri Malaysia, YAB Dato’ Seri Ismail Sabri Yaakob yang singgah di sini dalam penerbangan pulang daripada lawatan rasmi tiga hari ke Qatar meluangkan masa berkunjung ke Kafe Nur Malaysia di Pavillion Malaysia di EXPO 2020.

Continue Reading
Featured

ADUN Trong bersama kumpulan kayuhan DUN Trong singgah di GISBH Batu Hampar

YB Jamaliah Zakaria, ADUN Trong telah singgah dan mengambil peluang mengunjungi GISBH Batu Hampar, di sini bersama ‘Team Jom Kayuh Bersama Cikgu Milah Dun Trong Ukhwah Ride’ dalam perjalanan untuk menyempurnakan kayuhan 30 KM mereka hari ini.

Continue Reading
Featured

Kunjungan Tetamu dari Algeria ke GISBH

KUALA LUMPUR, 07.04.2022
GISBH Malaysia menerima kedatangan seorang tetamu dari Algeria, Syeikh Hatem Zekiri, seorang pengusaha kurma ‘Deglet Noor’ yang terkenal di Algeria, daripada 31hb Mac hingga 7hb April, hari ini dan pulang ke negaranya awal pagi esok.

Continue Reading
Featured

GISBH Menyertai Festival Ramadhan Putrajaya 2022

PUTRAJAYA, 31.03.2022.
GISBH menyertai Festival Ramadhan Putrajaya (FRP) 2022 yang bermula 31 Mac hingga 2 Mei 2022 bertempat di Dataran Putrajaya, Prescint 3 di sini dengan matlamat untuk sama-sama memeriahkan sambutan bulan Ramadhan yang penuh keberkatan.

Continue Reading
Featured

GISB Holdings penaja utama Majlis Sambutan Hari Puisi Malaysia

AYER KEROH, 14. 06.2023
Syarikat GISBH telah dijemput menghadiri Majlis Sambutan Hari Puisi Malaysia Peringkat Kebangsaan Ke-3 tahun 2023 dan menjadi penaja utama program yang diadakan di Auditorium Tun Sri Lanang JKKN, di sini semalam.

Continue Reading

Timbalan Setiausaha Agung So Or Bor Tor bertemu Pengerusi Eksekutif GISBH

PATTANI, 15.06.2023
Timbalan Setiausaha Agung So Or Bor Tor, Mr. Satta Khachaplayuk telah melakukan kunjungan hormat ke atas Pengerusi Eksekutif GISBH, YDH Tuan Nasiruddin Mohd Ali di Restoran Ikhwan Delight Pattani di sini semalam.

Continue Reading

GISBH melawat One Stop Service Center Halal Food Industrial Estate Pattani Province

PATTANI, 15.06.2023
Setelah mengadakan MoA melalui Syarikat Ikhwan Fateh Poultry Sdn. Bhd. (IFPSB) bersama PT. Putra Perkasa Genetika (PTPPG) untuk kerjasama berkaitan penternakan ayam di Indonesia, YDH Tuan Nasiruddin Mohd Ali telah mengadakan lawatan ke One Stop Service Center Halal Food Industrial Estate Pattani Province (Pusat Khidmat Sehenti Kawasan Perindustrian Makanan Halal wilayah Pattani) untuk bekerjasama dengan Pihak Berkuasa Thailand pula di sini semalam.

Continue Reading

Rombongan GISBH menziarahi Makam Syeikh Abdul Samad Al-Falembani

SONGKHLA, 14.06.2023
Pengerusi Eksekutif GISBH, YDH Tuan Nasiruddin Mohd Ali mengetuai rombongan pimpinan dan staf GISBH seramai 32 orang telah menziarahi Makam Syeikh Abdul Samad Al-Falembani di Chanong Daerah Chana di sini hari ini.

Continue Reading

Pengerusi Eksekutif GISBH ditemuramah untuk majalah Fortune

BANDAR BARU ENSTEK, 09.06.2023
Pengerusi Eksekutif GISBH, YDH Tuan Nasiruddin Mohd Ali telah ditemuramah oleh dua orang wartawan dari REO Communications untuk di muatkan ke dalam majalah Fortune di Restoran GH Corner di sini semalam.

Continue Reading

Ikhwan Equestrian sertai Kejohanan Kuda Lasak Piala Naib Canselor UMK 2023

BACHOK, 13.06.2023
Ikhwan Equestrian telah menyertai Kejohanan Kuda Lasak Piala Naib Canselor Universiti Malaysia Kelantan (UMK NC CUP) 2023 yang berlangsung di Pantai Seri Nipah, di sini baru-baru ini.

Continue Reading

MoA antara Ikhwan Fateh Poultry Sdn. Bhd. dan PT. Putra Perkasa Genetika dihadiri Menteri Pertanian Indonesia

PADANG, 09.06.2023
Ikhwan Fateh Poultry Sdn. Bhd. (IFPSB) telah memeterai perjanjian bersama PT. Putra Perkasa Genetika (PTPPG) dalam satu Majlis Menandatangi Perjanjian (MoA) dengan kehadiran Menteri Pertanian Republik Indonesia, Dr. Haji Syahrul Yasin Limpo, SH, M.Si, MH di Hotel Mercure, Kota Padang, di sini hari ini.

Continue Reading

8 staf GISBH lulus PPT dan peroleh persijilan SKM bidang kulinari

KUALA LUMPUR, 10.06.2023
Seramai 8 staf GISBH telah menjalani Peperiksaan Penilaian Amali (PPT), bidang kulinari, di Restoran Ikhwan Delights Sungai Penchala anjuran Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK), Kementerian Sumber Manusia (KSM) di sini baru-baru ini dan ditauliahkan Sijil Kemahiran Malaysia (SKM) Tahap Dua.

Continue Reading

Mantan Penasihat Duta Thailand ke Saudi serah tanah kepada GISBH

YARING, PATTANI, 09.06.2023
Hj. Asri Abdullah bekas penasihat Duta Besar Thailand ke Saudi dan En Maaruf Kasim, Pegawai Tadbir Syarikat GISBH Thailand telah menandatangani satu surat perjanjian penyerahan tanahnya kepada GISBH di hadapan Ku Ismail Tengku Abdul Aziz, pembantu Wakil Rakyat Yaring di sini hari ini.

Continue Reading

GISBH dijemput meriahkan majlis ulang tahun D’Tandoor International Group Of Restaurants

KUALA LUMPUR, 08.06.2023
GISBH telah dijemput menghadiri majlis Terlajak Raya Open House dan Ulang Tahun ke 30 D’Tandoor International Group Of Restaurants di Restoran Roti By D’Tandoor, Jalan Damai, Kg Datuk Keramat, di sini semalam.

Continue Reading
Scroll to top