Latest News

Get the latest news and updates

https://ikhwanews.com/wp-content/uploads/2021/08/IMG_4519.mov

Rakaman Skop Production untuk Rancangan Kopi-kopi di Ikhwan Delight Muar

MUAR, 22.03.2022
Sepuluh orang kaki tangan dari syarikat penerbitan televisyen dan filem Skop Productions Sdn Bhd yang diasaskan oleh Dato’ Yusof Haslam telah berkunjung ke Ikhwan Delights Muar di sini untuk menemuramah stafnya sebagai tetamu dalam rancangan Kopi-kopi.

Continue Reading
Featured

Ikhwan Maritime Jadi Nelayan Kerana Tuntutan Fardhu Kifayah

PASIR PUTEH, 19.03.2022.
Demi menunaikan tuntutan Fardhu Kifayah, Pengerusi Eksekutif GISBH, Tuan Nasiruddin Mohd Ali bukan sahaja telah membeli sebuah kapal nelayan laut dalam, dua buah kapal api, pukat malah menanggung kos baik pulih serta ‘up grade’ yang memakan belanja tidak kurang daripada RM1 juta di Tok Bali, Pasir Puteh, Kelantan tahun lalu.

Continue Reading
Featured

Wali Pitu Tokoh Pendakwah di Pulau Bali

Kalau di pulau Jawa terkenal dengan dakwah ‘Wali Sogo’ atau sembilan orang wali yang bertanggung jawab menyeru manusia beriman kepada Allah, di Bali pula terdapat ‘Wali Pitu’ atau tujuh orang wali yang berdakwah memperkenalkan Allah dan agama Islam kepada penduduk Bali.

Continue Reading
Featured

Staf GISBH Tioman bertemu dengan Yang di-Pertuan Agong

TIOMAN, 31.03.2022
Staf-staf GISBH Tioman telah berpeluang bertemu dengan Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Al-Sultan Abdullah ibni Almarhum Sultan Hj Ahmad di sini hari ini semasa berada di Pantai Bunut yang terletak di antara Berjaya Resort dan Kampung Paya.

Continue Reading
Featured

Rombongan Pengerusi Eksekutif GISBH Melawat Perkampungan Islam Pertama di Bali

DENPASAR, 24.03.2022.
Pengerusi Eksekutif GISBH, Tuan Nasiruddin Mohd Ali dan rombongan telah mengadakan lawatan ke Kampung Gegel yang merupakan perkampungan Islam pertama di Bali yang terletak di Kabupaten Klungkung, sekitar 60 kilometer arah timur Denpasar.
Dari kampung inilah Islam berkembang di pulau Bali.

Continue Reading
Featured

Pengerusi Eksekutif GISBH Melawat Syarikat Syarikat Pengeluar Ayam Parent Stock, PT Putera Perkasa Genetika

BOGOR, 29.03.2022.
Pengerusi Eksekutif GISBH dan rombongannya telah mengadakan lawatan ke syarikat pengeluar ayam Parent Stock, PT Putera Perkasa Genetika di Gunung Sindur, Bogor, di sini hari ini.

Continue Reading
Featured

PM singgah di Kafe GISBH dalam Pavilion Malaysia di EXPO Dubai

DUBAI, 30.03.2022
Perdana Menteri Malaysia, YAB Dato’ Seri Ismail Sabri Yaakob yang singgah di sini dalam penerbangan pulang daripada lawatan rasmi tiga hari ke Qatar meluangkan masa berkunjung ke Kafe Nur Malaysia di Pavillion Malaysia di EXPO 2020.

Continue Reading
Featured

ADUN Trong bersama kumpulan kayuhan DUN Trong singgah di GISBH Batu Hampar

YB Jamaliah Zakaria, ADUN Trong telah singgah dan mengambil peluang mengunjungi GISBH Batu Hampar, di sini bersama ‘Team Jom Kayuh Bersama Cikgu Milah Dun Trong Ukhwah Ride’ dalam perjalanan untuk menyempurnakan kayuhan 30 KM mereka hari ini.

Continue Reading
Featured

Kunjungan Tetamu dari Algeria ke GISBH

KUALA LUMPUR, 07.04.2022
GISBH Malaysia menerima kedatangan seorang tetamu dari Algeria, Syeikh Hatem Zekiri, seorang pengusaha kurma ‘Deglet Noor’ yang terkenal di Algeria, daripada 31hb Mac hingga 7hb April, hari ini dan pulang ke negaranya awal pagi esok.

Continue Reading
Featured

GISBH Menyertai Festival Ramadhan Putrajaya 2022

PUTRAJAYA, 31.03.2022.
GISBH menyertai Festival Ramadhan Putrajaya (FRP) 2022 yang bermula 31 Mac hingga 2 Mei 2022 bertempat di Dataran Putrajaya, Prescint 3 di sini dengan matlamat untuk sama-sama memeriahkan sambutan bulan Ramadhan yang penuh keberkatan.

Continue Reading
Featured

Wakil GISBH bertemu PM Thailand

PHUKET, 06.06.2022
Pengarah GISBH Thailand, YBhg Tuan Muhammad Syarif Hidayatullah Cek Kharil Anuar telah bertemu dengan Perdana Menteri Thailand Prayut Chan -O- Cha di Betong Hotel & Kata Resort di sini, hari ini.

Continue Reading

Aidilfitri di sambut meriah warga GISBH seluruh dunia

Kuala Lumpur: Warga GISBH di 17 buah negara menyambut Aidil Fitri penuh kemeriahan tahun ini dengan surau dan lapangan dipenuhi jemaah yang hadir bersama keluarga masing-masing dengan mengenakan pakaian berwarna-warni bagi menunaikan solat sunat Aidilfitri selepas dua tahun meraikannya secara sederhana.

Continue Reading

Majlis Silaturrahim eratkan RPU dengan rakan lama

SEPANG 14-16.05.2022
Remaja Pembela Ummah (RPU) telah menganjurkan sebuah majlis silaturrahim bersama rakan-rakan lama mereka di Pusat Latihan Remaja Pembela Ummah Labu Lanjut di sini, baru-baru ini.

Continue Reading

Labuan jadi hub pembekalan Biskut Raya Ikhwan untuk Sabah dan Brunei

LABUAN, 27.04.2022
Setiap kali menjelang Aidil Fitri, umat Islam di sekitar Labuan, Kita Kinabalu dan Brunei pasti akan teringatkan Biskut Raya Ikhwan untuk dijadikan juadah hari raya kepada kaum keluarga dan sahabat taulan, memandangkan ia telah berada di pasaran sejak hampir dua dekad yang lalu.

Continue Reading

‘One Stop Islamic Village’ di Satun

SATUN, THAILAND 26.04.2022
Pengerusi Eksekutif GISBH, YBhg Tuan Nasiruddin Mohd Ali, diiringi Pengarah GISBH Thailand, YBhg Tuan Ahmad Anuar Abd Rahman dan rombongan GISBH memulakan Kembara Silaturrahim; Ziarah, Dakwah dan Tijarah di Thailand dengan menyantuni sebahagian penduduk Kg Kuun Don di sini dengan pemberian wang zakat dan pengagihan barang-barang keperluan dapur.

Continue Reading

GISBH dan YKPPM Lancar Tabung Bantuan Rakyat Afghanistan

ALOR SETAR, 23.04.2022
Syarikat GISB Holdings Sdn Bhd dengan kerjasama Yayasan Kebajikan dan Perkhidmatan Perubatan Malaysia (YKPPM) telah melancarkan Tabung Bantuan Afghanistan dalam satu majlis berbuka puasa yang diadakan di Royal Kedah Club, Pumpung di sini hari ini. Majlis berbuka puasa tersebut telah ditaja oleh Klinik Pakar Jantung Dr. Rahim

Continue Reading

GISBH ke arah menjalinkan usahasama dengan Redland Aviation Services Sdn. Bhd. dalam bidang penerbangan

SUBANG, 22.04.2022
Pengerusi Eksekutif GISBH, YBhg Tuan Nasiruddin Mohd Ali, telah memenuhi jemputan daripada YBhg Dato’ Ismail Hassan, Pengarah Urusan Redland Aviation Services Sdn Bhd (REDLAND) untuk mengunjungi pejabat urusan REDLAND di Subang Skypark, di sini hari ini sekaligus melangsungkan perbincangan ke arah usahasama dalam bidang penerbangan.

Continue Reading

Lawatan COO GISBH ke Kompleks Perkilangan MARA di Pedas, Negeri Sembilan

REMBAU, 26.04.2022
Ketua Pegawai Operasi (COO) GISBH, YBhg Tuan Hasnan bin Abdul Hamid diiringi Pegawai Tadbir Syarikat, Tuan Mohd Shukri bin Mohd Noor dan beberapa orang pegawai lain telah mengadakan ‘site visit’ ke beberapa buah kilang di bawah MARA Holdings di Taman Pengeluaran Produk Usahawan (TPPU) Pedas, di sini hari ini.

Continue Reading

Duta Malaysia ke Turki meninjau motorhomes GISBH

ISTANBUL,18.04.2022
Duta besar Malaysia ke Turki, TYT Tuan Sazali Mustafa telah mengadakan lawatan bagi meninjau dua buah kenderaan motorhomes milik GISBH di tempat letak kereta berdekatan dengan Masjid Sultan Ahmed di sini hari ini. Beliau diiringi Konsul Jeneral (CG), En Tengku Zharaif dan pegawai konsulat yang lain. Dua motorhome tersebut diberi nama Kattarahmat’ dan ‘Rahmatikalon’.

Continue Reading
Scroll to top